Oncologiefysiotherapie
Weibuorren 14 9247BB Ureterp Tel:0512-302256

FysioStaete

Wij zijn een moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in een ruim karakteristiek pand in Ureterp. Hier hebben wij de beschikking over meerdere ruime behandelkamers en een grote oefenzaal. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht in Drachtstercompagnie. U kunt bij ons terecht voor verschillende specialisaties, waaronder: manuele therapie, sportfysiotherapie, dry needling, geriatrie fysiotherapie en (lymf)tapen. Mocht u zich willen aanmelden of heeft u vragen of opmerkingen maakt u dan gebruik van het contactformulier.Volg ons ook op facebook!

Oncologie

Kanker is schrikken. Het doet niet alleen iets met je lijf. Het grijpt je ziel. Brengt je totaal uit balans. Gelukkig is kanker steeds beter te genezen. Patiënten blijven langer in leven en steeds vaker wordt kanker een chronische ziekte. Artsen en oncologen werken daar hard aan. Zijn daar goed in. Ze pakken de problemen aan. Professioneel en doortastend. Ingrijpende behandelingen zoals bestraling, chemotherapie of een operatie kunnen pijn, krachtverlies, stijfheid, spanningsklachten, oedeemvorming, conditieverlies en vermoeidheid tot gevolg hebben. Een gespecialiseerde fysiotherapeut, behandelt die gevolgen en helpt je om te gaan met je nieuwe situatie.

Werkwijze

De gespecialiseerde fysiotherapeut richt zich op twee dingen:

  • De behandeling van klachten die het dagelijks functioneren en bewegen belemmeren zoals: bewegingsbeperking, spanningsklachten, stijfheid, lymfoedeem en pijn. De oncologiefysiotherapeut begrijpt en kent deze klachten en weet precies wat hij hier in het geval van een patiënt met kanker aan moet doen.
  • Verbeteren van de spierkracht en conditie. Iemand met voldoende spierkracht en een goede conditie voelt zich in het algemeen beter en is ook beter in staat om een ingrijpende behandeling te ondergaan.

Oncologienetwerk

Onze praktijk is aangesloten bij het Netwerk Oncologie Fysiotherapeuten Friesland. Via dit netwerk blijven we op de hoogte van de nieuwst ontwikkelingen binnen het vakgebied. Op deze manier kunnen we kwalitatief hoogwaardige zorg blijven waarborgen voor onze patiënten.