Dry Needling
Weibuorren 14 9247BB Ureterp Tel:0512-302256

FysioStaete

Wij zijn een moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in een ruim karakteristiek pand in Ureterp. Hier hebben wij de beschikking over meerdere ruime behandelkamers en een grote oefenzaal. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht in Drachtstercompagnie. U kunt bij ons terecht voor verschillende specialisaties, waaronder: manuele therapie, sportfysiotherapie, dry needling, geriatrie fysiotherapie en (lymf)tapen. Mocht u zich willen aanmelden of heeft u vragen of opmerkingen maakt u dan gebruik van het contactformulier.Volg ons ook op facebook!

Dry Needling

Dry Needling is het deactiveren/ontspannen van Myofasciale Triggerpoints (MTrP’s) door het gericht aanprikken met een zeer dunne naald. Verschillende malen wordt op en rond een MTrP geprikt. Vaak treedt de voor patiënt bekende pijn op. Dry needling is per definitie needling volgens westerse neuro-anatomische en fysiologische principes en berust niet op een ‘energie concept’, zoals de klassieke acupunctuur. Het is dus ook op geen enkele wijze te vergelijken met klassieke acupunctuur.

De behandeling

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks. Als de MTrP wordt aangeprikt trekt de spier zich even samen, het kan het zijn dat u dan een licht schokje of een krampgevoel waarneemt. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Ook kan u tijdens de behandeling de voor u bekende pijn voelen. Het komt voor dat u wat gaat zweten of dat u zich even naar of vermoeid voelt, maar dit hersteldt snel. Na de behandeling kunt u enkele uren tot enkele dagen een zwaar en moe gevoel hebben in de spier waar u behandeld bent. Na de behandeling ervaart u meestal direct een pijnvermindering en een afname van de spierspanning. Hierdoor is er vaak ook direct een verbetering in de kracht en beweeglijkheid voelbaar voor de patiënt. De behandeling van MTrP’s door klassieke fysiotherapeutische behandeltechnieken is vaak minder effectief gebleken dan behandeling middels dry needling. Behandeling middels klassieke behandeltechnieken vergt vaak meer behandeling dan behandeling middels dry needling. Maar mocht u niet geprikt willen worden dan is behandeling middels massagetechnieken en rekoefeningen uiteraard ook een goede oplossing.

Maak direct een afspraak via ons telefoonnummer of via ons contactformulier.