Behandeling van COPD en Astma
Weibuorren 14 9247BB Ureterp Tel:0512-302256

FysioStaete

Wij zijn een moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in een ruim karakteristiek pand in Ureterp. Hier hebben wij de beschikking over meerdere ruime behandelkamers en een grote oefenzaal. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht in Drachtstercompagnie. U kunt bij ons terecht voor verschillende specialisaties, waaronder: manuele therapie, sportfysiotherapie, dry needling, geriatrie fysiotherapie en (lymf)tapen. Mocht u zich willen aanmelden of heeft u vragen of opmerkingen maakt u dan gebruik van het contactformulier.Volg ons ook op facebook!

Fysiotherapie bij COPD en Astma

COPD is een langdurige ontsteking van het slijmvlies van de luchtwegen. Het gevolg is een afname van de longcapaciteit. Het is een geleidelijk proces waardoor de klachten vaak pas na het 40ste levensjaar merkbaar worden. De klachten kunnen bestaan uit:

  • ademhalingsproblemen
  • hoesten
  • beklemmend gevoel op de borst
  • slijm opgeven

Bewegen met COPD

Ademhalingsproblemen weerhouden mensen ervan om te bewegen. Echter, het is juist zeer belangrijk om te bewegen. Bewegen zorgt voor sterkere spieren en een betere conditie, waardoor de kortademigheid afneemt en u zich fitter voelt. Tijdens de eerste afspraak zal de fysiotherapeut samen met u uw wensen en mogelijkheden in kaart brengen. Middels een trainingsschema zal u samen met uw fysiotherapeut eraan werken om uw doelen te behalen. Daarnaast zal de behandeling vaak ondersteunt worden met ademhalingsoefeningen en het aanleren van hoesttechnieken.

Maak direct een afspraak via ons telefoonnummer of via ons contactformulier.