Bindweefselmassage
Weibuorren 14 9247BB Ureterp Tel:0512-302256

FysioStaete

Wij zijn een moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in een ruim karakteristiek pand in Ureterp. Hier hebben wij de beschikking over meerdere ruime behandelkamers en een grote oefenzaal. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht in Drachtstercompagnie. U kunt bij ons terecht voor verschillende specialisaties, waaronder: manuele therapie, sportfysiotherapie, dry needling, geriatrie fysiotherapie en (lymf)tapen. Mocht u zich willen aanmelden of heeft u vragen of opmerkingen maakt u dan gebruik van het contactformulier.Volg ons ook op facebook!

Bindweefselmassage

Wat is bindweefsel?

Dit is het weefsel dat letterlijk alles in het lichaam met elkaar verbindt en door middel van vochtstromen met elkaar in contact is.

Waarom zou je dit willen masseren?

Door verschillende oorzaken kan er een verstoring optreden in het bindweefsel waardoor dit stug wordt en minder goed vocht kan geleiden. Hierdoor kunnen lokaal, maar ook elders in het lichaam, verstoringen, stijfheid en pijn optreden. Bij bijvoorbeeld schouderklachten kan in een veel groter gebied het bindweefsel stug zijn, waardoor de klachten niet meer alleen in de schouder zitten maar uiteindelijk een veel groter gebied zullen beslaan. Een duidelijk zichtbare verstoring kan een litteken zijn. Deze blijft dan vaak onrustig, dik en rood en is vaak pijnlijk en vervelend.

Hoe kan dit behandeld worden?

Door speciale massagetechnieken is het mogelijk om invloed uit te oefenen op dit bindweefsel waardoor de klachten verminderen. Littekens kunnen ook na vele jaren nog herstellen en weer meer de huidskleur aannemen en soepeler worden. Hierdoor zullen ze veel minder als stoorzender fungeren in het lichaam. Doordat alle delen van het lichaam met elkaar in verbinding staan is het mogelijk dat inwendige organen stugge gebieden op de rug geven. Voor verschillende organen bestaan er bijbehorende gebieden op de rug waar het bindweefsel kan reageren in geval van klachten van de inwendige organen. Voor veel vrouwen is dit herkenbaar in de rugklachten tijdens de menstruatie. Door het behandelen van deze gebieden is het mogelijk om invloed uit te oefenen op de inwendige organen. Zo ziet u dat het erg belangrijk is dat het bindweefsel soepel is en goed vocht geleidt om zo goed te kunnen functioneren. Bindweefselmassage kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren om een verstoord evenwicht te herstellen.

Maak direct een afspraak via ons telefoonnummer of via ons contactformulier.