Geriatrie Fysiotherapie
Weibuorren 14 9247BB Ureterp Tel:0512-302256

FysioStaete

Wij zijn een moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in een ruim karakteristiek pand in Ureterp. Hier hebben wij de beschikking over meerdere ruime behandelkamers en een grote oefenzaal. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht in Drachtstercompagnie. U kunt bij ons terecht voor verschillende specialisaties, waaronder: manuele therapie, sportfysiotherapie, dry needling, geriatrie fysiotherapie en (lymf)tapen. Mocht u zich willen aanmelden of heeft u vragen of opmerkingen maakt u dan gebruik van het contactformulier.Volg ons ook op facebook!

Geriatrie fysiotherapie

Naarmate je ouder wordt, is de kans groter dat je klachten krijgt of minder mobiel bent. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Vaker last van gewrichten en spieren, kracht afname in het lichaam en het valrisico neemt toe… Voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met meervoudige of complexe gezondheidsproblemen, is er geriatrie fysiotherapie (fysiotherapie gericht op ouderen).

De geriatriefysiotherapeut heeft kennis van ouderdomsziekten en heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, kwetsbaarheid, ongevallen met als gevolg een (heup)fractuur. Met geriatrie fysiotherapie kun je je lichamelijk functioneren verbeteren en verdere achteruitgang voorkomen. Je klachten verminderen, meer vertrouwen in je lichaam en zo het dagelijks leven makkelijker maken is een belangrijk onderdeel!

Geriatrie fysiotherapie:
– Zorg voor preventie, adviseren en begeleiding
– (Thuis) begeleiding na ziekenhuis- of revalidatie-opname
– Herstel na een beroerte
– Dementie
– Osteoporose (botontkalking)
– Artrose (slijtage)
– Hartproblemen
– Valpreventie
– Advies bij (loop)hulpmiddelen